Sa sabora u Biogradu upućene poruke mira i sloge | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sa sabora u Biogradu upućene poruke mira i sloge

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:29.08.2019.

Hram uspenja presvete Bogorodice u Biogradu obilježio je danas krsnu slavu. Na ovom istorijskom mjestu održan je i veliki narodni sabor koji je pored mještana okupio i njihove prijatelje i goste iz čitave Hercegovine. Svetkovina tradicije i viteštva u Biogradu održana po 144. put na dan velikog hrišćanskog praznika.

Svetu liturgiju u Hramu uspenja presvete Bogorodice služili su novi starješina crkve Slavko Lalović i paroh banjansko – rudinski Radenko Koprivica, a nakon toga je obavljen obred lomljenja slavskog kolača. Uslijedile su zdravice domaćina i gostiju.

Nakon slavskog obreda i poruka duhovnih otaca, domaćina i gostiju slavske svečanosti nastavljene su uz pjesmu i prijateljske razgovore.Tokom saborovanja ličnim prilozima ljudi dobre volje prikupljeno je skoro 11.000 KM i ta sredstva će biti iskorištena za uređenje porte i nastavak izgradnje Parohijskog doma.

Organizacioni odbor je svetkovinu u Biogradu obogatio sokolskim nadmetanjima. U potezanju konopa Biograđani su nadjačali Udrežnjane, a u bacanju kamena s ramena najduži hitac imao je Marko Spremo. Snagu i vještinu u potezanju klipa pokazao je Dušan Savić, dok je u skoku udalj neprikosnoven bio Radovan Spremo. Članovi Sokolskog društva „Nevesinjska puška“ učestvavali su revijalno u programu davajući na taj način podršku mladićima u nevesinjskim selima koji se interesuju za sokolske dicipline.

 Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: