Najavljena rekonstrukcija grijanja u Srednjoškolskom centru 'Golub Kureš' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Najavljena rekonstrukcija grijanja u Srednjoškolskom centru 'Golub Kureš'

Izvor: Radio Bileća | Datum:06.09.2019.

Školsku 2018/2019 godinu učenici i zaposleni u Srednjoškolskom centru „Golub Kureš“ pamtiće po odličnim rezultatima koje su postizali na brojnim takmičenjima, ali i po hladnim učionicama i skraćenim časovima u zimskim mjesecima. Vlada Republike Srpske obezbjedila je sredstva za rekonstrukciju grijanja u iznosu od 230.000 konvertibilnih maraka, pa bi u tekućoj školskoj godini bilećki srednjoškolci trebali sjediti u toplim učionicama, uz ispunjene uslove za uredno odvijanje nastave.

„Grijanje u našoj školi nije obnavljano preko 50 godina, u prošloj školskoj godini izvodili smo nastavu u nemogućim uslovima na temperaturi od pet stepeni, ali zahvaljujući resornom ministarstvu i Vladi Republike Srpske krenuli smo u realizaciju ovog velikog i značajnog projekta. Rekonstrukcija podrazumjeva zamjenu postojećih radijatora i izgradnju nove kotlovnice“, kaže direktor SŠC „Golub Kureš“ Zdravka Milićević.

Sa lošim grijanjem suočavaju se i u Osnovnoj školi „Petar II Petrović Njegoš“. I u ovoj ustanovi radijatori su dotrajali i treba ih zamijeniti.

"Krajem prošle školske godine pokrenut je projekat energetske efikasnosti u okviru koga bi, između ostalog, trebalo da budu zamijenjeni radijatori", rekla je vršilac dužnosti direktora Zorica Pekić. Ona je dodala da je već urađena procjena i da je projekat, u okviru koga će biti promijenjeni otvori na školi i zamijenjena fasada, već u fazi planiranja.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: