Gradska uprava i ove godine obezbijedila mjesečnu naknadu djeci sa sela | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradska uprava i ove godine obezbijedila mjesečnu naknadu djeci sa sela

Izvor: Radio Trebinje | Datum:06.09.2019.

Iz budžeta grada treću godinu zaredom obezbijeđena su sredstva za pomoć djeci sa sela, odnosno učenicima koji pohađaju područna odjeljenja trebinjskih osnovnih škola.

Mjesečna naknada po ovom programu Gradske uprave kreće se između 50 i 125 KM, u zavisnosti od ostalih porodičnih primanja.

 

JAVNI POZIV ZA RASPODJELU NOVČANIH SREDSTAVA ZA POMOĆ DJECI IZ PODRUČNIH ODJELJENJA

I

Ovim Javnim pozivom dati su bliži uslovi i način raspodjele novčanih sredstava djeci koja pohađaju nastavu u okviru područnih odjeljenja gore navedenih osnovnih škola.

II

Kriterijumi za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć su:

- da dijete pohađa nastavu u jednom od područnih odjeljenja osnovnih škola „Vuk Karadžić“ Trebinje i „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje;

- imovinsko stanje porodičnog domaćinstva;

- da je dijete pohađalo nastavu u jednom od odjeljenja u petorazrednoj područnoj OŠ, a od šestog do devetog pohađa nastavu u centralnoj školi.

III

Finansijska pomoć se isplaćuje na tekući račun roditelja djece iz tačke I ovog Javnog poziva za vrijeme trajanja školske 2019/2020. godine, u mjesečnom iznosu od:

- 50,00 KM- u slučaju da su roditelji zaposleni;

- 50,00 KM- u slučaju da je jedan roditelj zaposlen, a drugi penzioner;

- 75,00 KM u slučaju da je jedan od roditelja zaposlen, a drugi roditelj nezaposlen;

- 75,00 KM- u slučaju da je roditelj samohran i zaposlen;

- 75,00 KM- u slučaju da su roditelji penzioneri;

- 125,00 KM- u slučaju da je roditelj samohran i nezaposlen/penzioner;

- 125,00 KM-u slučaju da su roditelji nezaposleni;

- 125,00 KM- u slučaju da je roditelj penzioner a drugi nazaposlen.

IV

Ostvarivanje prava na dodjelu finansijske pomoći vrši se na osnovu dokumentacije koju dostavlja podnosilac zahtjeva i to:

- Izvod iz matične knjige rođenih za dijete;

- CIPS-ova prijava prebivališta za dijete i roditelje/staratelje;

- Potvrda sa Zavoda za zapošljavanje RS u slučaju nezaposlenosti, a ček od penzije ako je penzioner;

- Kućna lista;

- Potvrda iz osnovne škole o pohađanju nastave u jednom od područnih odjeljenja osnovnih škola „Vuk Karadžić“ Trebinje i „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje;

- Potvrda iz osnovne škole da je dijete pohađalo petorazrednu područnu OŠ, a da sada pohađa centralnu OŠ;

- Kopija tekućeg računa roditelja/staratelja.

V

Zahtjev za ostvarivanje prava na dodjelu finansijske pomoći se podnosi na protokolu Grada Trebinja sa naznakom Komisiji za utvrđivanje prava i visine dodjele finansijske pomoći djeci koja pohađaju nastavu u jednom od područnih odjeljenja osnovnih škola „Vuk Karadžić“ Trebinje i „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje. O raspodjeli finansijske pomoći po ovom Javnom pozivu odlučuje Komisija koju imenuje Gradonačelnik. Zadaci i nadležnosti Komisije utvrđeni su Odlukom o raspodjeli novčanih sredstava za pomoć djece iz područnih odjeljenja osnovnih škola „Vuk Karadžić“ Trebinje i „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje.

VI

Javni poziv je otvoren 03.09.2019. i traje do 13.09.2019, a isti će biti objavljen na oglasnoj tabli Gradske uprave Grada Trebinja, oglasnoj tabli područnih odjeljenja Osnovnih škola „Vuk Karadžić“ Trebinje i „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje i internet stranici Grada Trebinja.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: