Novi ciklus obuka za inovativne početnike u Bileći | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Novi ciklus obuka za inovativne početnike u Bileći

Izvor: SRNA | Datum:09.09.2019.

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća organizuje novi ciklus obuka i mentoringa za inovativne početnike u poslovanju, koji će biti realizovani u okviru Akcelerator programa tokom oktobra, novembra i decembra u Bileći.

Akcelerator program namijenjen je početnicima u poslovanju zasnovanim na inovaciji, znanju i novim tehnologijama sa potencijalom rasta koji žele da što prije pronađu tržište za svoje proizvode i usluge, saopšteno je iz ove agencije.

Program se sastoji od tri faze - programa predakceleracije, akceleracije i programa rasta, putem kojih se obezbjeđuje kontinuirana podrška početnicima u poslovanju u cilju realizacije njihove poslovne ideje.

Javni poziv za učešće u Akcelerator programu otvoren je danas i trajaće do 9. oktobra, a zainteresovani pojedinci ili timovi mogu se prijaviti putem obrasca koji se nalazi na web stranici Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća /rars-msp.org/  i Preduzetničkom portalu Republike Srpske /preduzetnickiportalsrpske.net/.

Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća obuku organizuje u saradnji sa opštinom Bileća i Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja.

Podrška obezbijeđena ovim programom obuhvata besplatnu obuku tokom koje učesnici dobijaju znanje potrebno za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti, administrativnu i tehničku podršku za korišćenje sredstava iz različitih programa finansiranja, mogućnost predstavljanja poslovnih planova potencijalnim investitorima, promociju i međunarodno povezivanje.

Najuspješnije pojedince ili timove Agencija će na kraju ciklusa i nagraditi , navodi se u saopštenju.

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća sprovela je tokom prošle godine u Banjaluci i Prijedoru dva ciklusa akcelerator pilot programa koji je uspješno prošlo 19 timova. Dvije najbolje poslovne ideje nagrađene su novčano, a pet ih je dobilo priliku da se dalje razvijaju u okviru preduzetničkih inkubatora. /kraj/ba/mko/ab
Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: