DELEGACIJA OPŠTINE NEVESINJE NA SAJMU VJETROENERGIJE U NJEMAČKOJ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

DELEGACIJA OPŠTINE NEVESINJE NA SAJMU VJETROENERGIJE U NJEMAČKOJ

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:11.09.2019.

Delegacija opštine Nevesinje koju predvodi načelnik Milenko Avdalović učestvuje na sajmu vjetroenergije koji se održava u njemačkom gradu Husumu u kojem se nalaze najveći vjetroparkovi u Njemačkoj. Na sajmu su predstavljena najveća dostignuća u oblasti vjetroenergije, kao i razvojni pravci u oblasti proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

Juče je sajam posjetio ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić.

U toku sajma organizovani su sastanci sa predstavnicima više kompanija koje se bave izgradnjom vjetroelektrana u Evropi i šire, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Opština Nevesinje raspolaže sa velikim potencijalima u oblasti vjetroenergije, a to potvrđuju do sada dodijeljene koncesije za izgradnju vjetroelektrana, navedeno je u saopštenju.

Zainteresovani investitori i buduće partnerske kompanije prihvatile su poziv da posjete Republiku Srpsku.

Sajam vjetroenergije u gradu Husum je jedan od najvećih međunarodnih događaja u ovoj oblasti, koji godišnje okuplja oko 1000 izlagača iz 40 zemalja svijeta.

 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: