Trebinje na Krfu – Poseta horova trebinjskog Sabornog hrama Krfu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje na Krfu – Poseta horova trebinjskog Sabornog hrama Krfu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.09.2019.

Od 6. do 8. septembra organizovano je putovanje za članove horova Sveta Anastasija Srpska i Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški. U okviru putovanja naši pojci su posetili muzej- srpsku kuću- konzulat i upoznali se sa stradalnom istorijom našeg naroda u toku Prvog svetskog rata od strane kustosa g-dina Saramandića. Na ostrvu Vido služen je pomen postradalim u jednom od najvećih egzodusa u istoriji našeg naroda, položen je i venac od hercegovačkog cveća u vode Jonskog mora na mestu koje je postalo grob hiljadama srpskih vojnika, poznatom po nazivu Plava grobnica.

Takođe su posetili i hram Sv.Spiridona, celivali njegove svete mošti i susreli se sa živim predanjem Svetitelja Hristove Crkve iz četvrtog veka koje je i danas prisutno u ljubavi naših domaćina Krfljana. Održali su mini koncert i družili se sa mladima organizacije „Wilde Rose“ koji se bave povezivanjem mladih Evrope.

U Nedelju 8 sept. služili i pojali Svetu Liturgiju u hramu Živonosnog Istočnika u Dasiji na dan kada Crkva u Eladi slavi Rođendan Presvete Bogorodice. (Ispod porte ovog hrama bilo je od 1916. do 1936.groblje vojnika Moravske divizije).

Ovo putovanje je ujedno i mala pažnja i zahvalnost deci i mladima našeg Trebinjskog sabornog hrama koji pokazuju žrtvu i ljubav i dobrovoljno dolaze na probe i pevanjem na bogosluženjima i kulturnim dešavanjima doprinose životu naše crkvene zajednice, našeg grada i naše eparhije.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: