Članovi 'Zelengore' na Festivalu folklora 'Slađan Slađo Tijanić' u Plužinama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Članovi 'Zelengore' na Festivalu folklora 'Slađan Slađo Tijanić' u Plužinama

Izvor: gacko-rs.Info | Datum:12.09.2019.

Članovi KUD „Zelengora“ iz Gacka prije desetak dana boravili su u Crnoj Gori. Na poziv igumana Pivskog manastira bili su na proslavi slave hrama, a potom i na prvom Festivalu folklora pod nazivom „Slađan Slađo Tijanić“ u Plužinama.

„Pored manastira je bio priređen bogat kulturni sadržaj gdje su se osim našeg društva predstavili i hor iz Nikšića, pjevačke grupe i samostalni solisti na različitim instrumentima. Što se tiče festivala u Plužinama koji je posvećen stradalom članu po kome je festival i nazvan, imali smo posebnu čast da budemo dio obilježavanja i sjećanja na Slađana, i da se predstavimo sa našim prijateljima iz KUD „Piva“ Plužine, ali i drugim učesnicima koji su bili dio festivala“, kaže koreograf „Zelengore“, Sanja Mitrić.

Folkloraši Zelengore ističu da je ovo četvrti put da učestvuju u Plužinama, i kako kažu, imaju odličnu saradnju sa društvom iz Pive.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: