Ko je zaslužio da bude počasni građanin Trebinja? – U narednih 15 dana možete poslati prijedlog | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ko je zaslužio da bude počasni građanin Trebinja? – U narednih 15 dana možete poslati prijedlog

Izvor: Hercegovina press | Datum:12.09.2019.

Građani Trebinja, ukoliko imaju prijedlog ko bi trebao da bude počasni građanin Trebinja, odnosno kome bi trebalo da se dodijeli najviše priznanje grada – Povelja, svoj prijedlog u pisanoj formi mogu da dostave u Skupštinu grada.

U javnom pozivu koji je objavila Komisija za dodjelu nagrada i priznanja Skupštine Grada Trebinje navodi se da se, osim građana, kao predlagači mogu javiti i gradonačelnik Trebinja, odbornici Skupštine, organi republičke i Gradske uprave, udruženja građana, kao i ostala pravna lica.

Javna priznanja, koja se dodjeljuju povodom 13. novembra – Dana oslobođenja Trebinja u Prvom svjetskom ratu, su “Počasni građanin Grada Trebinja”, “Povelja Grada Trebinja” i “Zahvalnica Grada Trebinja”.

Zvanje Počasni građanin Grada Trebinja može biti dodijeljeno državljaninu Republike Srpske i BiH, kao i stranom državljaninu, koji ima izuzetne zasluge i čije djelo predstavlja poseban i trajan doprinos unapređenju privrednog i društvenog razvoja Trebinja, unapređenje postupka očuvanja nacionalnog, kulturnog, istorijskog, jezičkog i vjerskog identiteta, odnosno koji je svojim radom, naučnim, umjetničkim, političkim, humanitarnim i drugim djelovanjem zaslužan za unapređenje i razvoj vrijednosti demokratskog društva, istorijskih događaja i tradicije, položaja i ugleda Trebinja i njegovog statusa i odnosa sa drugim gradovima u zemlji i inostranstvu.

Povelja Grada Trebinja dodjeljuje se pravnim i fizičkim licima sa sjedištem, odnosno prebivalištem na području grada Trebinja, kao i van njega, za uspjehe u poslovanju, zasluge za razvoj grada, unapređenju kvaliteta života i promociju ugleda grada Trebinja u zemlji i svijetu, kao i svim oblastima ljudskog stvaralaštva, koji su od posebnog interesa za grad Trebinje.

Zahvalnica Grada Trebinja je javno priznanje koje se dođeljuje fizičkim i pravnim licima za donacije i druge slične aktivnosti, za trajniju, opštepriznatu djelatnost kojom su znatno doprinijeli razvoju grada Trebinja, kao i za doprinos njegovom ugledu.

Rok za podnošenje prijedloga je 15 dana.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: