Volonteri Crvenog krsta održali pokaznu vježbu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Volonteri Crvenog krsta održali pokaznu vježbu

Izvor: Radio Bileća | Datum:14.09.2019.

Povodom svjetskog dana prve pomoći, danas su na Trgu slobode volonteri Crvenog krsta prikazali pokaznu vježbu iz pružanja prve pomoći povrijeđenim licima.

Biljana Anđelić, ispred Gradske organizacije Crvenog krsta je kazala da je od izuzetnog značaja posvetiti pažnju prvoj pomoći jer se u svakom momentu dešavaju nezgode .

„Naši omladinci su izveli vježbu, koja se sastoji od unutrašnjeg krvarenja, šoka i povrede potkoljenice.  U prvih deset minuta nakon nezgode najčešće se dešavaju smrtni ishodi. Da se u tih prvih deset minuta odreaguje na pravilan način, kako treba, za 30 odsto bi ta cifra bila manja“, kaže Anđelić.

Volonter Crvenog krsta, Sara Vučurević kaže da je za dvije godine, od kada volontira, samo jednom praktično primjenila svoje znanje.

„Stranac je pao sa stepenica, a moj prijatelj i ja smo bili u blizini. Priskočili smo bez panike i pružili prvu pomoć pa pozvali Hitnu“, kaže ona.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: