U Bileći održana džipijada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Bileći održana džipijada

Izvor: Radio Bileća | Datum:16.09.2019.

U Bileći je juče i danas održana peta Prvenstvena trka „OFF Road saveza BiH“. Ulicama Bileće prodefilovalo je oko stotinu vozila, od toga petnaest vozila koja učestvuju u „hard“ disciplini, oko 40 vozila iz „soft“ klase i oko 40 učesnika revijalnog i turističkog dijela.

Organizatori i više nego zadovoljni pripremljenim stazama ističu da su dva takmičarska dana protekla u dobrom druženju i da su svi učesnici bezbdjedno završili trku.
„I ovu džipijadu obilježili su zahtjevni poligoni i dobro druženje. Prošle godine smo imali teške staze, ove godine su dosta lakše, ali smo prvog takmičarskog dana napravili duže putanje. Učesnici su vozili trasu dužine oko 80 kilometara. Pokazalo se da je ova džipijada turistička i avanturistička“, kaže organizator Aleksandar Dangubić.
U konikurenciji klubova prvo mjesto osvojio je Auto- klub „Konjuh 4x4“. Drugo mjesto pripalo je AMK „ Sarajevo“, dok su trećeplasirani članovi „Grand Hercegovine“
U „hard „klasi prvo mjesto osvojio je Stipe Pavković, drugoplasirani je Haris Gadžo, dok je treće mjesto pripalo Mladenu Subotiću.
Pobjednik u „Soft 1“ klasi je Senad Tabić. Drugo mjesto zauzeo je Zdenko Blažević, a treće Igor Mlađenović
U „Soft 2“ klasi prvo mjesto osvojio je Dejan Peno, drugo Jasmin Avdić, a treće Ćane Penava.
Drugoplasirani u “hard” disciplini Haris Gadžo, koji peti put dolazi na džipijade u Bileći, kaže da je i ove godine sve organizovano na najvećem mogućem nivou.
„U našoj disciplini sve zavisi od organizatora i staze koju pripremi. U Bileći ima dosta kamena i staza je teška, ali ovaj sport je takav da nakon trke i vozači i automobili moraju na remont. Za dobar rezultat važno je dobro vozilo, ali i dobar suvozač“, kaže Haris Gadžo.
U turist klasi prvo mjesto pripalo je Milanu Dostiniću, drugo Ranku Lučiću, dok je trećeplasirani Bojan Milošević.
U sklopu džipijade održano je poligonsko takmičenje za najmlađe učesnike. Prvo mjesto u ovoj konkurenciji osvojio je Gligor Bratić, drugo Miljan Dangubić, treće Kićo Krnojelac, a četvrto Đorđe Kulidžan
Diplomu za najatraktivnije vozilo i vozača dobila je Naida Kadrić.
Nakon dvodnevnog takmičenja sabiraju se rezultati ostvareni vožnjom kroz šumu, i rezultati „specijala“.
„ U šumi su postavljene sudije na određenim pozicijama, ako takmičari prođu pored njih dobijaju pečat, a ako ostanu bez pečata onda su u takozvanom „autu“. Na specijalu se mjeri vrijeme. Ako vozilo prekine kolac ili traku dobijaju se negativni bodovi“, pojašnjava sudija Muhamed Musić.
Nagradni fond takmičenja je 3.500 konvertibilnih maraka.
Organizator džipijade „Tajfun tim BGT“ Bileća već je ostvario potrban klupski poredak u Prvenstvu BiH koji je garant da će se i naredne godine ovo takmičenje održati u našoj opštini.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: