Trebinjska biskupija proslavila svog zaštitnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinjska biskupija proslavila svog zaštitnika

Izvor: Radio Trebinje | Datum:22.09.2019.

Trebinjska biskupija proslavila je danas svog zaštitnika – Svetog Mihovila Arkanđela.

Misno slavlje u katedralnoj crkvi Male Gospe u Trebinju predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić, sa sveštenstvom i redovništvom, a u prisustvu velikog broja vjernika pristiglih i svih župa Trebinjske i susjedne Dubrovačke biskupije.

Biskup Perić poručio je u besjedi da je sveti Mihovil bio na čelu vojske anđela, duhovnih bića koja su se razumom i slobodnom voljom opredijelila za Boga i braneći njegovu čast i ugled ustala protiv vojske božijih protivnika.

Tako se i vjerujući narod ovog kraja, kazao je biskup, još od 11. stoljeća opredijelio za Mihovila Arkanđela „da on štiti i brani ovaj grad Tribuniju i ovu biskupiju“.

„Mi na ovaj svečani dan Trebinjske biskupije molimo moćan zagovor svetog Mihovila kod Boga protiv njegova direktna protivnika Lucifera...Molimo njegovu zaštitu svih naših porodica, djece i mladosti, očeva i majki, sveštenika i redovnika, katolika i pravoslavnih, i svih stanovnika ovog mjesta i kraja – da se držimo božijeg reda i puta, odričući se đavola i njegovog sjaja, prividnog i lažnog“, poručio je vjernicima biskup Perić.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: