Bileća: Novi projekat neformalne grupe mladih - izgradnja još jednog dječijeg igrališta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Novi projekat neformalne grupe mladih - izgradnja još jednog dječijeg igrališta

Izvor: Radio Bileća | Datum:23.09.2019.

"Igra bez aplikacija" novi je projekat grupe mladih u okviru projekta "Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH" koju implementira Međunarodna organizacija za migracije.

Cilj projekta je izgradnja dječijeg igrališta koje će biti smješteno u dvorištu Osnovne škole „Petar II Petrović Njegoš“. Grupa mladih ljudi samoinicijativno je pokrenula ovu ideju koju je IOM podržao finansijskim grantom kojim je obezbjeđena nabavka dijela mobilijara (kućice, tobogani, klackalice, ljuljaške).

„Važan cilj ovog projekta je uspostavljanje društvene svijesti o važnosti socijalizacije djece, njihove fizičke aktovnosti i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena u prirodi.

Dječija igrališta na otvorenom važan su dio odrastanja svakog djeteta, a s obzirom da u našem gradu ne postoji tako uređeno igralište, pokrenuli smo projekat uređenja prostora za najmlađe sugrađane.“, kažu članovi nneformalne grupe mladih okupljene oko ovog projekta.
Projekat je u inicijalnoj fazi tako da će svaka pomoć u vidu volontiranja, materijalnih ili novčanih donacija dobro doći i svakako doprinijeti konačnoj realizaciji.

„Posebno želimo zahvaliti onima koji su već značajno podržali ovaj projekat. Omladinska organizacija „Jezerine“, Mikrokreditna organizacija Eki, Noćni klub „Jazbina“ (Night Club Jazbina), picerija „Centar“ (Caffe pizzeria Centar), pekoteka „Lero“.

Volonteri okupljeni oko ovog projekta pozivaju sve ljude dobre volje da se priključe akciji da zajedno izgradimo najljepši kutak za naše mališane!

Kontakt osoba za sve informcije je Božidar Ekmečić (066/273- 464)
 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: