Prijave za učešće u 'Akceleratoru' do 9. oktobra | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prijave za učešće u 'Akceleratoru' do 9. oktobra

Izvor: SRNA | Datum:24.09.2019.

U opštini Bileća danas je organizovan info-dan, na kojem je predstavljen "Akcelerator projekat" za inovativne početnike u poslovanju, a prijave za učešće u ovom projektu traju do 9. oktobra.

Organizatori info-dana su Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa opštinom Bileća i trebinjskom Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske Marinko Đukić pozvao je sve koji imaju poslovnu ideju i nisu registrovani ili imaju registrovanu djelatnost ne stariju od 18 mjeseci, da se prijave na ovaj projekat.

"Kroz projekat ćemo obezbijediti devet modula predavanja iz različitih oblasti, za šta smo obezbijedili najeminentnije predavače", rekao je Đukić.

Đukić je naveo da će učesnici nakon toga dobiti mentore koji će pratiti projektne timove ili pojedince u nastavku njihovih aktivnosti.

"Za tri najbolje poslovne ideje biće obezbijeđene novčane nagrade", napomenuo je Đukić.

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja Dražen Bošković rekao je da će glavna uloga ove agencije biti pružanje mentorskih usluga učesnicima programa "Akcelerator", koje će početi u novembru.

"Prioritetne oblasti mentoringa biće kvalitetna izrada poslovnih planova i marketing plana. Nadam se da će mentorisanju biti pristupljeno na ispravan i moderan način, te da će učesnici po završetku projekta u Hercegovini steći nova znanja, iskustva i vještine", istakao je Bošković.

Siniša Tepavčević iz Bileće rekao je da je njegova poslovna ideja proizvodnja peleta, ugradnja grijanja i prodaja peći, a za obuku se prijavio da bi stekao nova znanja potrebna za unapređenje ovog biznisa.

Bilećanin Željko Bajović godinama se bavi pčelarstvom i želja mu je da proširi asortiman svojih proizvoda.

"Planiram da pokrenem proizvodnju pčelinjeg otrova jer je to proizvod koji se rijetko proizvodi - mislim da ga ne pravi niko u Hercegovini. Zadovoljan sam onim što sam danas čuo, planiram se prijaviti za projekat jer vjerujem da ću kroz predavanja dosta naučiti", rekao je Bajović.

Ciklus obuka i mentoringa za inovativne početnike u poslovanju u Bileći biće realizovan tokom oktobra, novembra i decembra. Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: