Vlada RS i Opština Nevesinje finansiraju asfaltiranje puta Udbina - Lukavac | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vlada RS i Opština Nevesinje finansiraju asfaltiranje puta Udbina - Lukavac

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:26.09.2019.

U Mjesnoj zajednici Lukavac u toku je rekonstrukcija i rehabilitacija lokalnog puta. Za ovaj projekat Vlada Republike Srpske je obezbijedila 140.000 KM, dok je Opština Nevesinje izdvojila 30.000 KM budžetskih sredstava. Radove izvodi preduzeće „HP investing“.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodan Šiljegović kaže da je projektnom dokumentacijom koju je uradilo preduzeće „Hidroelektrane na Trebišnjici“, na dionici od Udbine do Crkve svetih apostola Petra i Pavla, predviđeno potpuno presvlačenje oštećenih dijelova postojećeg puta sa novim slojem asfalta širine tri metra i izgradnja 11 propusnih kanala.

− Na dionici od crkve do škole biće urađena parcijalna sanacija dijelova puta koji su najviše oštećeni – pojasnio je Šiljegović.

Preduzeće „Hidroelektrane na Trebišnjici“ uređuje parking prostor kod Crkve svetih apostola Petra i Pavla.

Predsjednik Savjeta MZ Lukavac Vladimir Nikolić kaže da je poslije dugo godina selo Lukavac konačno dobilo jednu značajnu investiciju. On se zahvalio Vladi RS, Opštini Nevesinje i HET-u na izdvojenim sredstvima izražavajući nadu da će i dalje pratiti i podržavati potrebe stanovnika ove mjesne zajednice.

Lokalni put Udbina – Lukavac asfaltiran je prije četiri decenije i od tada je samo na dionici kroz Ilića gaj obavljena temeljna sanacija. Asfaltiranje saobraćajnice od Zovog Dola do Udbine obavljeno je u okviru izgradnje prisupnih puteva za potrebe HE „Dabar“.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: