Gacko: U toku akcija 'Čep po čep i nečiji život postaje lep' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: U toku akcija 'Čep po čep i nečiji život postaje lep'

Izvor: OPŠTINA GACKO | Datum:26.09.2019.

U organizaciji Dječijeg vrtića Gacko, u utorak 24. septembra, pokrenuta je akcija „Čepom do osmeha“, u saradnji sa istoimenom organizacijom iz Novoh Sada. Riječ je o humanitarno – ekološkoj akciji sakupljanja plastičnih čepova radi pomoći djeci sa poteškoćama u razvoju, kako bi im se omogućilo lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu.

„Udruženje „Čepom do osmeha“ je organizacija iz Novog Sada, a po prvi put, organizovano se realizuje na našim prostorima. Princip projekta je jednostavan, a pokazao se kao izuzetno efikasan. Na ovaj način želimo da osnažimo i pružimo podršku pojedincima i porodicama osoba sa poteškoćama u razvoju, a istovremeno odvajanjem plastičnih čepova unapređujemo sistem odvajanja čvrstog otpada u Gacku“, rekla je koordinator akcije, Nada Jovović.

Potrebno je prikupljati čvrste plastične čepove, npr. od mlijeka, jogurta, majoneza, kečapa, flomastera, vode, lijekova koji imaju plastični čep, sredstava za ličnu i kućnu higijenu (deterdženti, paste za zube, šamponi, dezodoransi, krema za ruke itd.). Sakupljeni čepovi se odvoze u reciklažni centar, a prikupljena sredstva idu u humanitarne svrhe.

Način provođenja akcije pored Dječijeg vrtića predstavljen je i Osnovnoj školi „Sveti Sava“, gdje su i postavljene prve dvije kutije za čepove. U narednom periodu se planira postaviti još kutija na drugim lokacijama.

„Iako smo na početku, primijetila sam da su djeca akciju pozitivno prihvatila i već su krenuli sa sakupljanjem prvih čepova. U okviru akcije, vrtić planira organizovati i dodatne aktivnosti sa čepovima. Jedna od prvih aktivnosti bi bio „Mozaik čepova“, kaže Jovović.

Organizatori poručuju da se akciji može pridružiti svaki građanin tako što će sakupljati plastične čepove i dostaviti ih u Dječiji vrtić.

„Sakupljajte plastične čepove i postanite dio tima „Čepom do osmeha“, jer na taj način čistite vašu životnu sredinu, mislite o ekologiji i reciklaži, i ono najvažnije, činite humano djelo“, poručuju iz Dječijeg vrtića Gacko.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: