Narodna biblioteka Nevesinje otvorila vrata mališanima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Narodna biblioteka Nevesinje otvorila vrata mališanima

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:27.09.2019.

U Narodnoj biblioteci Nevesinje juče su podjeljene godišnje članske karte najmlađim osnovcima, sa ciljem da se probudi svijest o čitanju, kao i da približe knjige malim citaocima.

Direktor biblioteke Zoran Kisić objasnio je mališanima kako da iznajme knjige, kako se one čuvaju i koliko mogu da ih zadrže, što su prvačići pažljivo slušali obećavši da će dolaziti i čitati knjige.

Iako je sve više zastupljena digitalna tehnologija i virtuelni svijet, Kisić se pohvalio velikim brojem članova u biblioteci, dodajući da najveći broj njih čine srednjoškolci i to oko 300. Osnovaca je oko 200, a trenutno sa redovnim citaocima, broj korisnika se kreće oko 750 na godišnjem nivou.

Izrazivši dobru saradnju sa osnovnom i srednjom školom, članske karte su takođe dobili učenici šestih razreda i svih razreda Gimnazije, jer njihov program zahtijeva najviše literature koju mogu pronaći upravo u biblioteci.

Nakon upoznavanja sa knjigama, mališani su obišli i Gradsku galeriju Nevesinje.

 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: