Tradicionalnim druženjem lovaca otvorena lovna sezona u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Tradicionalnim druženjem lovaca otvorena lovna sezona u Nevesinju

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:30.09.2019.

Tradicionalnim druženjem nevesinjskih lovaca i njihovih prijatelja na lokalitetu Bakovih brda danas je ozvaničen početak ovogodišnje lovne sezone na divlje svinje i predatore i završen lov na srneću divljač.

Oko 170 lovaca okupilio se ispred Lovačkog doma u Nevesinju, odakle su se uputili na područje Nevesinjskog polja, i nakon nekoliko sati odstrijelili su dvije divlje svinje i jednu lisicu. Nišanske sprave najbolje su podesili Nemanja Ristić, Jovo Grahovac i Emil Hrstić. Lovačkoj družini su za dlaku umakla dva vuka.

Uslijedilo je potom slikanje sa trofejima i na kraju zajednički ručak. Lijep jesenji dan i bogat ulov dodatno su razgalili nevesinjske lovce. Puni utisaka bili su i njihovi prijatelji iz Gacka, Bileće, Berkovića, Kalinovika i Federacije BiH.

Predsjednik LU „Srndać“ Ljubiša Popović kaže da je prvi dan lova protekao u lijepom druženju. Drago mu je što lov sve više postaje hobi mladih ljudi.

̶ Pored iskusnih lovaca u naše udruženje sve više se uključuju mladi ljubitelji lova i prirode ̶ naglašava Popović. Govoreći o planovima za naredni period Popović je istakao da će članovi „Srndaća“ raditi na zaštiti divljači i promociji lovnog turizma.

Predsjednik Lovačkog udruženja „Vranjača“ iz Gacka Saša Glušac došao je sa kolegama u Nevesinje na tradicionalno lovačko druženje.

̶ Ovi susreti su uvijek lijepi i zadovoljstvo nam je što učestvujemo na ovako dobro organizovanom lovačkom skupu ̶ istakao je Glušac.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: