Izgradnja alternativne vodovodne mreže u punom jeku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izgradnja alternativne vodovodne mreže u punom jeku

Izvor: SRNA | Datum:01.10.2019.

Izgradnja alternativnog vodovodnog sistema na lijevoj strani Trebišnjice teče planiranom dinamikom i do sada je urađena polovina posla, a projekat će koštati oko dva miliona KM, rekao je Srni direktor trebinjskog preduzeća “Vodovod” Spasoje Radović.

Radović kaže da decenijama nije ulagano u vodovodnu mrežu u Trebinju koja je izgrađena 1974. godine i da ovo preduzeće čeka još mnogo posla.

“Ovaj cjevovod, takozvana lijeva obala, sigurno je jedna od najbitnijih stvari za grad Trebinje, pa samim tim i za Vodovod. Ovim ćemo riješiti velike probleme”, naveo je Radović.

On je dodao da će cjevovod biti dugačak oko četiri kilometra.

“Sa cijevima koje se danas postavljaju i za koje je proizvođač dao garanciju 100 godina mislimo da ćemo u narednom periodu imati stabilno snabdijevanje grada vodom za piće”, istakao je Radović.

Član nadzornog tima Duško Vujović rekao je Srni da se izgradnja finansira u okviru projekta “Vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Republici Srpskoj” i da je ovo četvrta faza u Trebinju.

Prema njegovim riječima, do sada su urađeni rezervoari “Krš” i “Podgljivlje” i prečistač otpadnih voda.

“Ovo je prvi put da se radi nadogradnja sistema. Pravi se prstenasta mreža u gradu. Ako se pokvari cjevovod na desnoj strani, potrošači će vodu dobijati sa lijeve strane”, kaže Vujović.

Vujović je objasnio da ovaj cjevovod od Male brane dolazi do Kamenog mosta, a drugi krak će stići i do trebinjske Opšte bolnice.

“Rok za završetak radova je 3. mart, do sada je urađeno 50 odsto posla, a nalazimo se na sredini roka izvođenja radova”, rekao je Vujović.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: