Trebinje: Osveštanje Spomen-sobe i parastos poginulim borcima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: Osveštanje Spomen-sobe i parastos poginulim borcima

Izvor: SRNA | Datum:01.10.2019.

Kod Spomenika braniocima Trebinja danas će biti služen parastos poginulim borcima otadžbinsko-odbrambenog rata povodom 28 godina od početka ratnih dejstava na ovom području, nakon čega će biti osveštana novoizgrađena Spomen-soba, za koju je grad izdvojio 300.000 KM.


Služenje parastosa počeće u 10.00 časova, najavljeno je iz Gradske uprave.

Nakon parastosa i osveštanja uslijediće obraćanja zvaničnika grada Trebinja i gradske Boračke organizacije, koji su organizatori.

U okviru zvaničnog dijela programa, u galeriji u trebinjskom Kulturnom centru u 11.00 časova biće otvorene dvije izložbe.

Izložbu "Opomena o stradanju Srba od 1991. do 1995." Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica organizuje Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe".

Izložbu "Sveti novomučenici jasenovački i svjetlost vaskrsenja" sestrinstva Manastira Svetog Jovana Krstitelja iz Jasenovca organizuje Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: