Obilježen Međunarodni dan starih osoba - aktivnosti se nastavljaju tokom sedmice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježen Međunarodni dan starih osoba - aktivnosti se nastavljaju tokom sedmice

Izvor: HERCEG TV | Datum:02.10.2019.

Povodom 1. Oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba i Nedjelje starih (koja se i ove godine tradicionalno obilježava prve nedjelje u oktobru mjesecu, od 30.09-6.10.2019.), JU Centar za socijalni rad Trebinje provodi niz aktivnosti koje su u potpunosti finansijski podržane od strane Gradske uprave Trebinje koja ima veliki senzibilitet za potrebe starijih osoba.

Tokom trajanja Nedjelje starih organizovaće se posjete starim i iznemoglim licima u njihovim domovima i korisnicima smještenim u JU Dom penzionera, uručiti im prigodne poklone i provesti vrijeme u druženju sa njima. Realizovaće se posjeta djece i omladine iz Udruženja „Sunce nam je zajedničko“, djece iz vrtića, nastup najmlađih članova folkolora ANI „Jovan Dučić“ Dnevnom centru za stare osobe, kao i radionica na temu „Stop predrasudama vezanim za starenje i starije osobe“. 

Na Međunarodni dan starijih osoba 1.10.  JU Centar za socijalni rad Trebinje je uz finansijsku podršku Grada Trebinja organizovao izlet na Tjentište za korisnike usluga Dnevnog centra za stare osobe.

U četvrtak 03.10.2019. godine u Dnevnom centru za stare osobe biće organizovana besplatna kontrola osnovnih zdravstvenih parametara - kontrola krvnog pritiska i šećera u krvi, u periodu od 08:00-11:00 časova. Svi zainteresovani sugrađani treće životne dobi su dobrodošli.

Ovo je prilika da se najstarijim sugrađanima poželi dobro zdravlje i još puno lijepih trenutaka ispunjenih srećom i zadovoljstvom. Nedjelja starijih osoba održava se pod sloganom „I starost je lijepa“.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: