U Nevesinju obilježen Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Nevesinju obilježen Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:11.10.2019.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa u saradnji Crvenog krsta i Civilne zaštite danas su na platou ispred zgrade Doma penzionera održane pokazne vježbe.

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa koji se obilježava 13. oktobra, posvećen je izgradnji i jačanju svijesti kod stanovništva o rizicima od katastrofa, te očuvanju životne sredine i sprečavanju daljeg uništavanja planete Zemlje.

Jačanjem svijesti o uzrocima i posljedicama prirodnih i drugih nesreća, umanjuje se rizik od njihovog nastanka i pojave većih posljedica za ljude, materijalna dobra i važne prirodne resurse.

Viši stručni saradnik Civilne zaštite Mladen Zubac održao je predavanje volonterima Crvenog krsta o rizicima od katastrofa, a zatim su izvedene i pokazne vježbe o reanimaciji povrijeđenih lica i ukazivanju prve pomoći.

Ovim predavanjem poklanja se velika pažnja najranjivijim kategorijama ljudi, posebno djeci.

 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: