Sutra prvi 'Višegradski festival zanatskog piva' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sutra prvi 'Višegradski festival zanatskog piva'

Izvor: SRNA | Datum:11.10.2019.

Prvi "Višegradski festival zanatskog piva" biće održan sutra u bašti hotela "Višegrad" i okupiće proizvođače zanatskog piva iz BiH.

Jedan od organizatora festivala Srđan Obradović rekao je da je ovo prvi festival zanatskog piva koji se organizuje s ciljem promocije zanatskog pivarstva i proširenja turističke ponude.

On je naveo da je učešće na festivalu potvrdilo sedam izlagača iz BiH i to "Gelender" iz Sarajeva, "Drama kraft brueri" iz Prijedora, "Birokrata" sa Pala, "Laufer kraft brueri" iz Brčkog, "Master kraft brueri" iz Banjaluke, "Gorštak zanatska pivara" iz Banjaluke i "Raft brueri" iz Foče.

"Festival će biti takmičarskog karaktera, a stručni žiri će odabrati i nagraditi najkvalitetnije pivo", naglasio je Obradović.

On je rekao da posjetioce očekuju i nagradne igre, kao i muzički program.

"Prijem za učesnike festivala biće održan u opštini Višegrad danas u 17.00 časova, nakon čega će biti održano predavanje i panel diksusija o proizvodnji piva za učesnike festivala, a predavači će biti eminentni stručnjaci iz oblasti pivarstva", rekao je Obradović.

Obradović je napomenuo da festival ima i ekološki karakter, u okviru koga će biti sprovedena akcija o zaštiti životne sredine pod nazivom "Stop plastičnim kesama", a građanima će biti podijeljeni eko-cegeri, s ciljem ukazivanja na štetnost od svakodnevne upotrebe plastičnih kesa.

Zvanično otvaranje festivala je sutra u 18.00 časova, a ulaz za posjetioce je besplatan.

Organizator festivala je Udruženje građana "Eko zona" iz Višegrada, a pokrovitelj opština Višegrad, uz ostale sponzore sa područja ove lokalne zajednice. 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: