Ruski novinari u posjeti Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ruski novinari u posjeti Trebinju

Izvor: Grad Trebinje | Datum:11.10.2019.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je sa predstavnicima ruskih novinara koji borave u posjeti našem gradu i Republici Srpskoj, istakavši značaj odnosa između dvije države, ali i potencijale koje Trebinje nudi kako bi se ostvarila još bolja saradnja u budućnosti.

Ćurić je goste našeg grada upoznao sa razvojnim planovima, turističkim i privrednim potencijalima, te o infrastrukturnim projektima koji su u toku ili tek treba da se realizuju.

On je istakao da se nada da će u narednom periodu biti uspostavljena još veća saradnja između Turističke organizacije grada i turističkih agencija iz Rusije, jer naš grad ima potencijale koje može da preuzentuje narodu iz Rusije.

“Vjerujem da je ovo početak jedne nove saradnje, a predstavljanje Trebinja na ovakav način je od izuzetnog značaja jer je riječ o novinarima prepoznatljivih ruskih medija”, naveo je Ćurić.

Predsednik Saveza novinara Rusije  Vladimir Solovjev istakao je da se Trebinje značajno promijenilo u odnosu na period kada je ovdje boravio tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

On je rekao da bi svakome preporučio da posjeti najjužniji grad Republike Srpske.

“U posjeti Trebinju i Republici Srpskoj borave 32 novinara. Nakon Trebinja, posjetićemo Višegrad, Jahorinu, Banjaluku, Beograd”, naveo je Solovjev.

On je istakao da mu je veoma drago što je ponovo u Trebinju, prisjećajući se vremena kada je kao novinar državne ruske televizije izvještavao iz našeg grada.

Osim Solovjeva, na prijemu kod gradonačelnika bili su, između ostalih, i direktor Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja Valerij Fedorov, predsjednik Centra za razvoj regionalne politike Ilja Graščenkov, rukovodilac projekta Balkanist.ru Oleg Bondarenko.

U posjeti Republici Srpskoj, između ostalih, borave novinari “Nezavisne gazete”, ruske Nacionalne geografije, ruskog Diskaverija, Moskovskog komsomoleca, Novog dana…

Ova delegacija boravi u Republici Srpskoj u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Moskvi.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: