Trebinje domaćin 14. Dana porodične medicine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje domaćin 14. Dana porodične medicine

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.10.2019.

U Trebinju su sinoć otvoreni 14. Dani porodične medicine.

Godišnja konferencija u organizaciji Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske, čija je ovogodišnja tema „Stres i kako se boriti protiv njega“, prvi put se održava u Trebinju a okupila je blizu 200 ljekara iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Predsjednik ovog društva Draško Kuprešak ističe da je stres globalni problem današnjice, sa kojim se jednako suočavaju i profesionalci u zdravstvu i pacijenti koji od njih traže pomoć, zbog čega će dvodnevni skup biti od velikog značaja za okupljene zdravstvene radnike u porodičnoj medicini.

„Pokušaćemo da kroz jedan konferencijski prilaz dođemo do nekih rješenja, da određene mjere i aktivnosti preporučimo i našim članovima – kako da se izbore sa svakodnevnim pritiscima“, kaže on.

Specijalista porodične medicine iz Trebinja Tatjana Bošnjak ističe da ljekari porodične medicine, edukacijom o načinima relaksacije, jačaju i vlastite vještine kako bi bili bolji i za svoje pacijente, kojih u ovim ambulantama svakodnevno ima veliki broj - i sa organskim i sa psihičkim problemima.

„Doveli smo i eminentnog predavača iz Beograda Zorana Ilića koji će održati dvočasovnu radionicu o temi sindroma sagorijevanja na poslu. Kako mi u porodičnoj medicini najbolje poznajemo svoje pacijente – to znanje moramo i da iskoristimo na najbolji mogući način da im pomognemo“, dodala je ona.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: