Banjevci dobijaju uređeno igralište | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Banjevci dobijaju uređeno igralište

Izvor: TREBINJE DANAS | Foto: TREBINJE DANAS | Datum:12.10.2019.

U naselju Banjevci će biti rekonstruisano postojeće igralište, piše portal "TrebinjeDanas". Planirano je da se na istom lokalitetu posebno uredi i dio za najmlađe.

Rekonstrukcija ovog igrališta jedna je od četiri inicijative koje je Forum za građanske inicijative Grada Trebinja u prethodnom periodu ponudio građanima na glasanje.

Kako nezvanično saznajemo, najveći broj naših sugrađana glasao je za rekonstrukciju igrališta u Banjevcima. Novac će biti obezbjeđen kroz projekat ReLoaD.

Iako je izglasana samo jedna incijativa, nadamo se da će neko u Gradskoj upravi imati sluha da riješi i ostale ponuđene inicijative.

Inače, naselje Banjevci je trebinjsko naselje u kojem su prve kuće počele da se grade 2003. godine. Ovdje su lokacije besplatno dodjeljivale demobilisanim borcima tako da, osim domicilnog stanovništva, ima ljudi koji su izbjegli iz doline Neretve i Sarajeva. Kada je počela gradnja neki su useljavali i u kuće koje nisu imale struju. Danas naselje ima kompletnu infrastrukturu.

Gradnja igrališta počela je 2004. godine i nije se daleko odmaklo u tom projektu.

U Banjevcima je dodijeljeno 120 lokacija, a useljeno je stotinjak kuća u kojima ima oko osamdesetoro djece. Sedam domova ima po četvoro mališana.

Ono što raduje jeste da ima mladih bračnih parova koji su, tražeći svoju koru hljeba, otišli van Trebinja i Hercegovine, ali imaju namjeru ovdje da se vrate. Makar nam tako tvrde stanovnici Banjevaca.

Novo igralište biće radost svima - i onim nešto starijima, ali posebno najmlađima čija će graja jače odjeknuti ovim dijelom Trebinja. A, dječija graja i smijeh su najvrijednije što imamo.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: