Ljekari dali otkaze: Dubrovačka Hitna ostaje bez doktora | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ljekari dali otkaze: Dubrovačka Hitna ostaje bez doktora

Izvor: dubrovacki.hr | Datum:13.10.2019.

Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije izvvjestio je Ministarstavo zdravstva i HZZO-o da od utorka, 15. oktobraa više neće biti u mogućnosti na području Dubrovnika organizuje rad tokom 24 sata sa dva doktora, već će na raspolaganju biti samo jedan tim T1 u kojem je lijekar dok će drugi tim biti sastavaljen od vozača i medicinskog tehničara odnosno medicinske sestre.

Razlog je što su od 10 doktora 3 dala otkaz, a dva su ga najavila zbog odlaska na specijalizaciju za bolničke ustanove.

Iz županijskog zadvoda u dopisu, ističu kako sa pet preostalih lijekara ne mogu organizovati rad dva tima T1 tokom 24 sata i sedam dana u nedelji, te kako im se na na konkurse za zapošljavanje u protekle dvije nedelje niko nije javio.

Također u Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije poručuju kako nemaju mogućnost preraspodjele, odnosno upućivanja doktora iz druge ispostave na rad u Dubrovnik te kako ljekari porodične medicine, odnosno koncesionara iz privatne prakse na širem dubrovačkom području odbijaju njihove molbe za ispomoć uz finansijsku naknadu.

Riješenje, ističu iz županijskog Zavoda ne mogu pronaći ni u suradnji sa dubrovačkom bolnicom kojoj ionako nedostaje doktora, a uz sve to postojeće se zakonski ne može obavezati na ispomoć u hitnoj pomoći. Iz ZHM Dubrovačko-neretvanske županije poručuju kako će stalno obljavljivati konkurse za zapošljavanje lijekara.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: