Bez policije ne prilaziti objektima u kojima su migranti neovlašteno | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bez policije ne prilaziti objektima u kojima su migranti neovlašteno

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:14.10.2019.

Policijska uprava Trebinje pozvala je građane, povodom više prijava o neovlaštenim ulascima migranata u kuće koje se nalaze u blizini granice sa susjednim zemljama, da bez policijske pratnje ne prilaze tim objektima da bi bili spriječeni neželjeni događaji.

Policija pozvala je građane da imaju razumijevanja za trenutnu migrantsku krizu na koju će pripadnici Policijske uprave nastojati da adekvatno odgovore u skladu sa mogućnostima, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Policijskim stanicama je naloženo da svi policijski službenici budu na
raspolaganju da bi zajedno sa građanima uspjeli da sačuvaju objekte koji se nalaze u selima u pograničnom pojasu sa susjednim zemljama.

U saopštenju se ističe da će biti održani sastanci sa predstavnicima Granične policije BiH s ciljem povećanja nivoa saradnje i zajedničkih aktivnosti na sprečavanju ulaska migranata.

- S obzirom na to da još meteorološke prilike pogoduju kretanju migranata, ne očekuje se da će doći do smanjenja broja migranata, zbog toga apelujemo na sve građane hercegovačkih opština, da ukoliko ih vide, da se kreću glavnim ili sporednim saobraćajnicama, pozovu na 122 i obavijeste policiju o smjeru njihovog kretanja - navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su na svaki poziv građana adekvatno odgovorili, što će činiti i dalje.


 Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: