Zajednički jesenji maskembal mališana iz Nevesinja i Mostara | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zajednički jesenji maskembal mališana iz Nevesinja i Mostara

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:21.10.2015.
Tradicionalni jesenji maskenbal polaznika nevesinjskog vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“ ove godine je bio poseban. Mališani su  pokazali maštu i kreacije, a dodatnu radost im je izazvalo gostovanje drugara iz mostarskog vrtića „Radobolja“.

Ideja za povezivanje dvije predškolske ustanove potekla je od Udruženja „Hercegovka“ iz Nevesinja  koje implementira projekat Američke agencije za međunarodni razvoj „Sa djecom u budućnost“. Zamisao je da se kroz zajedničku saradnju i druženje pošalju poruke mira, partnerstva i prijateljstva.

Mališani i njihovi roditelji sa mnogo volje su učestvovali u radionicama na temu jeseni. Od plodova i listova su napravili prava mala umjetnička djela. Od neizgled bezvrijednih stvari sklopili su dječije rekvizite i ukrasili police i zidove svog dječijeg carstva.

Nakon toga su sa kišobranima u rukama, opet ukrašeni obilježjima jeseni, prodefilovali gradskim ulicama. Druženje je uz pjesmu i igru nastavljeno u vrtiću do popodnevnih časova.

Direktorica JU „Dječiji vrtići“ Mostar Danijela Kegelj istakla je da su djeca ta koja šalju poruke za bolju i srećniju budućnost.

 - Svi smo oduševljeni posjetom Nevesinju i smatramo da  nas je ovo druženje obogatilo na jedan poseban način- ocijenila je Kegelj.

Direktorica vrtića „Sveta Evgenija carica Milica „Milena Kapor kaže da su najviše uživala djeca, ali i njihovi roditelji.

- Potrudili smo se budemo dobri domaćini za naše susjede iz Mostara - rekla je Kapor, naglašavajući da su sa mnogo volje i ljubavi učestvovali u zajedničkim radionicama.

Koordinator projekta Aleksandra Kravić naglašava da je ideja bila da se kroz rad i saradnju povežu dvije predškolske ustanove iz Nevesinja i Mostara i tako da doprinos međusobnom razumijevanju i jačanju mira. Ona dodaje da su priređeni maskenbal, radionice i zajedničke igre poslali najljepšu sliku prijateljstva i partnerstva.

Uzvratna posjeta mostarskom vrtiću „Radobolja“ najavljena je za 27. oktobar.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: