Hercegovački med među najboljim u regionu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Hercegovački med među najboljim u regionu

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:17.10.2019.

Preduzeće „Hercegovina med“ d.o.o. iz Trebinja nagrađeno je zlatnom medaljom u kategoriji cvjetni med na Trećem međunarodnom senzornom ocjenjivanju meda u Novom Sadu, gdje je danas upriličena dodjela certifikata i nagrada.

Ocjenjivanje organizuju Naučni istitut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu i Inovativni klaster „Panonska pčela“, a spada među najveća regionalna takmičenja u kvalitetu meda.

„Na ovogodišnjem ocjenjivanju je vršena analitička i senzorna analiza, a pristiglo je 97 uzoraka iz 6 zemalja. Sama činjenica da izdati sertifikat potpisuje pet doktora nauka iz različitih oblasti - govori dovoljno o renomeu ovog ocjenjivanja. Iako je medonosna godina bila relativno loša, kvalitet pristiglih uzoraka ocijenjen kao veoma dobar. U takvoj konkurenciji je još jednom potvrđeno da med iz Hercegovine spada u društvo najboljih“, kažu u „Hercegovina medu“.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: