Višegrad: Učenici školske klupe zamijenili radnim mjestom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višegrad: Učenici školske klupe zamijenili radnim mjestom

Izvor: Opština Višegrad | Foto: Opština Višegrad | Datum:18.10.2019.

Deset višegradskih srednjoškolaca danas je, umjesto u školskim klupama, u opštinskim odjeljenjima i preduzećima u Višegradu, u okviru projekta "Socijalni dan" Asocijacije srednjoškolaca u BiH.
Predsjednik lokalnog tima Asocijacije Jovana Vujičić rekla je da je opština Višegrad podržala ovu aktivnost i omogućila pet radnih mjesta za "Socijalni dan".

"Srednjoškolcima su mentori načelnici opštinskih odjeljenja. Imamo priliku da se upoznamo o radu Opštinske uprave", navela je Vujičićeva i dodala da je njeno radno mjesto u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti.

Ona je naglasila da će sva sredstva prikupljena u ovoj aktivnosti ići u fond Asocijacije i biti iskorištena za finansiranje državnih i lokalnih projekata.

"Srednjoškolci su i ovaj put dokazali da nisu pasivni, da su spremni za rad i nova saznanja. Opština i manji lokalni preduzetnici su dokazali da podržavaju mlade i njihove projekte i inicijative", istakla je Vujičićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština na različite načine podržava mlade.

"Drago nam je da imaju nove ideje, da su aktivni i da na ovaj način doprinose svojoj lokalnoj zajednici", istakao je Đurević.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: