Šantićeva druga kuća čeka goste 20. oktobra | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Šantićeva druga kuća čeka goste 20. oktobra

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:18.10.2019.

Pod nazivom „Šantićeva druga kuća“ u Gradskoj galeriji u Nevesinju u nedjelju, 20. oktobra u 19 časova biće priređeno književno – muzičko veče posvećeno velikom hercegovačkom pjesniku. U okviru programa biće promovisana i knjiga „Nemanjići“, autora dr Duška Lopandića, profesionalnog diplomate i stručnjaka za evropsko pravo i regionalne odnose.

Najveći dio manifestacije „Šantićeve večeri poezije“ održava se u Mostaru, a jedan segment je rezervisan za Nevesinje, grad koji je Šantić mnogo volio i u kojem je napisao svoje najljepše pjesme.

U nevesinjskom okruženju trezvenih, slobodarski upravljenih, dostojanstvenih ljudi Šantić je crpio teme za svoje mnogobrojne rodoljubive i socijalne pjesme. S druge strane u „svojoj drugoj kući“ bio je uvijek voljen i cijenjen.

U programu će učestvovati etno grupe „Simonida“ i „Sveti Dimitrije“ i glumica Dragana Matrak Bukvić.

Manifestaciju organizuju Opštinski odbor „Prosvjete“, JU Centar za informisanje i kulturu i Narodna biblioteka. Očekuje se prisustvo gostiju iz Mostara i regije.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: