RS NA 60. SAJMU KNJIGA – Piši kao što govoriš: ćirilicom! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

RS NA 60. SAJMU KNJIGA – Piši kao što govoriš: ćirilicom!

Datum:23.10.2015.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i ove godine, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture, a u saradnji sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom RS, Akademijom nauka i umjetnosti RS, Univerzitetima iz Banjaluke i Istočnog Sarajeva i Udruženjem izdavača RS, organizuje objedinjeni nastup Republike Srpske na 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Naš ovogodišnji nastup biće pod sloganom: Piši kao što govoriš: ćirilicom!

sajam-knjiga--3

Štand Republike Srpske veličine 65 m2 biće postavljen u hali 2, nivo A. Kao i prethodne godine i ove godine na jednom mjestu se nalaze štand za nacionalno predstavljanje i štand Udruženja izdavača Republike Srpske. U okviru našeg nastupa ove godine promovisaćemo ukupno 76 izdanja iz Republike Srpske. Na našem štandu organizovaćemo 45 promocija tokom šest sajamskih dana, dok će u sali „Vasko Popa“ u hali 1A, biti promovisano 29 izdanja, među kojima su izdanja Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ i drugih izdavača iz Republike Srpske. U sali „Ivo Andrić“, hala 1A, zajedno sa Maticom Srpskom o Pravopisu i Normativnoj gramatici srpskog jezika priređenim za ijekavsko govorno područje, razgovaraće se u subotu, 31.oktobra u 14 sati.

 Svečano otvaranje šestog nastupa Republike Srpske na 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga je u ponedjeljak, 26.oktobra 2015. godine u 12 sati, u Svečanoj sali u upravnojzgradi Sajma.Naš nastup otvoriće ministar prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske dr Dane Malešević, a umjetnički program biće u znaku srpske ćirilice.

Program Sajma knjiga 2015, promocije


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: