Bileća: Izgradnja dječijeg igrališta u dvorištu osnovne škole | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Izgradnja dječijeg igrališta u dvorištu osnovne škole

Izvor: Opština Bileća | Foto: Opština Bileća | Datum:23.10.2019.

Dvorište Osnovne škole „Petar II Petrović Njegoš“ zahvaljujući entuzijazmu mladih ljudi iz našeg grada, poprimilo je potpuno novi izgled. Neformalna grupa mladih kroz projekat Podrška mladima u lokalnim zajednicama  koji sprovodi  Međunarodna organizacija za migracije,  a uz pomoć  Opštine Bileća, Mikrokreditnog društva  „Eki“, privrednika iz naše opštine  i brojnih volontera prikupila je sredstva i nabavila  materijal potreban za izgradnju igrališta za djecu.
 

„Ideja za izgradnju ovog igrališta nastala je na zajedničkim dijalozima  neformalnih grupa mladih. Zajedno smo ušli u ovaj projekat i uspješno ga privodimo kraju. Za mališane su do sada  postavljeni tobogan, ljuljaške i klackalice. U narednom periodu park će obogatiti još zanimljivih sadržaja. Posebno bih se zahvalio članovima Omladinske organizacije „Jezerine“ koji su volonterski pomogli izgradnju igrališta.“, kaže član Neformalne grupe mladih Božidar Ekmečić.

Vandali su  u više navrata oštetili dvorište Osnovne škole,  a da se isti postupci ne bi ponavljali potrebno je prostor staviti pod video nadzor i postaviti nove reflektore.

„ Planirali smo izgraditi  stepenište kojim ćemo povezati  školu  sa igralištem i napraviti otvor prema ulici, da bi djeca mogla normalno da ulaze.“, kaže vršilac dužnosti  direktora  Osnovne škole „Petar II Petrović Njegoš“ Zorica Pekić.

Ljuljaške i klupe u vrijednosti od 1000 konvertibilnih maraka doniralo je Mikrokreditno društvo „Eki“.

Ovo društvo koje je 2002. godine otvorilo  podružnicu u Trebinju, do sada je u Istočnoj Hercegovini sprovelo više donatorskih akcija. Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Bileći donirali su sto za nastavu hemije i Narodnoj biblioteci u Trebinju sredstva za kupovinu literature za djecu do osmog razreda.

Kako kažu iz ovog Mikrokreditnog  društva, oni svake godine izdvajaju sredstva za društveno- socijalno odgovorne aktivnosti, a novina je  da se ove godine zaposleni u „Ekiju“ i volonterski  odazivaju radnim akcijama.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: