Planinari očarani ljepotama Veleža | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Planinari očarani ljepotama Veleža

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:26.10.2019.

U opštini Nevesinju otvoren je alpinistički kamp „Srce Veleža“ koji je okupio planinare i ljubitelje prirode iz čitavog regiona. Nosilac projekta koji promoviše Velež kao sadržajnu turističku destinaciju je Planinarsko društvo „Treskavica“, a podršku su pružili „Market Makers“, Opština Nevesinje, Šumsko gazdinstvo „Botin“, Opštinska turistička organizacija i Planinarsko-ekološko društvo „Zimomor“.

Otvaranje kampa i promocija Alpinističkog vodiča o Veležu upriličeni su kod planinske kuće sa sjeveroistočne strane Veleža.

Učesnike kampa pozdravio je načelnik opštine Milenko Avdalović i poželio im dobrodošlicu u opštinu koja raspolaže veoma lijepim predjelima, velikim šumskim kompleksima, nezagađenim vazduhom i vodom, obiljem biljnih i životinjskih vrsta.

Na živopisnom prostoru kod planinskog jezera danas je počeo da niče kamp. Polako pristižu planinari iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH. i njihovi prvi utisci su očaravjući. Očekuje se dolazak preko 150 ljubiitelja prirode iz regiona.

Za sutra u 7 časova planiran je uspon na vrh Botin u tri grupe – alpinističkim stijenama, via feratom i planinskom stazom.

 

Iz Opštinske turističke organizacije koja aktivno učestvuje u ovom kampu poručuju da je događaj od izuzetnog značaja za turizam Nevesinja.

– Dobili smo gotov turistički proizvod, jednu od najboljih ferata u regionu i markirane planinske staze− naglašavaju nevesinjski turistički radnici ouzražavajući očekivanje da će ovaj kamp prerasti u tradiciju.

Dodjela zahvalnica i zatvaranje kampa najavljeni su za nedjelju, 27. oktobra.

 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: