Nevesinje: Pokrenuta inicijativa za izgradnju spomenika poginulim borcima u Lukavcu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Pokrenuta inicijativa za izgradnju spomenika poginulim borcima u Lukavcu

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:27.10.2019.

Mjesni odbor Opštinske boračke organizacije, porodice poginulih boraca i mještani Lukavca pokrenuli su inicijativu za izgradnju spomen obilježja za 17 poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa područja ove mjesne zajednice.

Zatražiće blagoslov Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske da kod Hrama svetih apostola Petra i Pavla podignu spomenik koji će trajno podsjećati na heroje koji su svoj život dali za slobodu i pravdu. Očekuju podršku ustanova, preduzeća, udruženja i svih ljudi dobre volje.

Na sinoćnjem sastanku Inicijativnog odbora kojem su prisustvovali i predstavnici Opštinske boračke organizacije formiran je Odbor za izgradnju spomen obilježja koji će odabrati idejno rješenje spomenika i izvršiti druge pripreme za izgradnju.

Mještani Lukavca su uređenjem porte svetog hrama udahnuli novi život u ovo slobodarsko i istorijsko mjesto. Izgradnjom spomen obilježja oživjeće sjećanje na ljude koji su podnijeli žrtvu za slobodu i Republiku Srpsku.

Sredstva za izgradnju spomen obilježja mogu se uplatiti kod članova Odbora ili na žiro račun Opštinske boračke organizacije Nevesinje 562008-0000008930 sa naznkom „ Pomoć za igradnju spomenika u Lukavcu“.

 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: