Nataša Gligorić darovala Narodnu biblioteku Nevesinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nataša Gligorić darovala Narodnu biblioteku Nevesinje

Izvor: Opština Ne | Foto: Opština Nevesinje | Datum:29.10.2019.

Štand Predstavništva Republike Srpske u Srbiji na 64. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga 2019. godine, bio je mesto sastanka Zorana Kisića, direktora Narodne biblioteke u Nevesinju i Nataše Gligorić, praunuke harambaše Pera Tunguza, sekretara Udruženja Nevesinjaca u Beogradu.

Nataša Gligorić je tom prilikom Narodnoj biblioteci u Nevesinju poklonila 150 svojih knjiga, kao i portret svog pradjeda Pera Tunguza, vođe Nevesinjske puške 1875 -1878. godine. Dar čine klasici domaće i svjetske književnosti, beletristika, popularna psihologija...

Povod darivanja su nastupajuće Mitrovdanske svečanosti u Nevesinju, kojima se obilježava krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske, Dan opštine Nevesinje i sjećanje na Mitrovdanske bitke iz 1992. i 1994. godine.

Direktor Narodne biblioteke Zoran Kisić je ovom prilikom izrazio zahvalnost na poklonu, kao i saglasnost da se u biblioteci formira legat Nataše Gligorić u spomen na čuvenog junaka Pera Tunguza, čije je podvige je zabilježila istorija, narodna epika, a u novije doba film,savremena poezija, djela likovne i pozorišne umjetnosti.
 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: