Planina Orjen sve popularnija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Planina Orjen sve popularnija

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:26.10.2015.

U organizaciji Planinarskog kluba Subra iz Herceg Novog juče je odrzano svečano otvaranje nove planinarske staze koja vodi od Orjen sedla do jednog od vrhova na planini Orjen - Vučjeg zuba. Staza se nastavlja i dalje ka Kešeljevica katunu u Bijeloj gori. Po izuzetno lijepom vremenu okupio se veliki broj planinara iz raznih klubova iz Boke, Podgorice i Trebinja. Učestvovali su: PK Pestingrad i Vjeverica iz Kotora, domaćin PK Subra, Komovi iz Podgorice kao i planinari PD Vučji zub iz Trebinja. Domaćini iz PK Subra naglasili su zadovoljstvo velikim brojem učesnika sa željom da će se ovakva brojnost na Orjenu sve češće viđati u budućnosti.

"Oduševljeni smo sve većim brojem ljudi koji posjećuju planinu Orjen. Danas su tu i planinari iz Sarajeva koji su obišli Veliku Jastrebicu, a nešto kasnije i Vučji zub. Jedan dio našeg društva danas je posjetio i orjenski vrh Veliki/Zubački kabao. Naravno, ovome je predhodio dugogodišnji rad na markiranju i uređenju planinarskih staza nas i planinara iz Herceg Novog. Takođe, treba napomenuti da je moguće napraviti kružnu turu Vučji zub - Reovački prevoj - kroz Bijelu goru ispod Krseljevog mramora nakon čega se izlazi na greben koji spaja Jastrebicu i Vučji zub (prevoj Preslo) odakle se novomarkiranom stazom silazi u Prinu poljanu. Ovu novu stazu nedavno su markirali planinari PD Vučji zub iz Trebinja kojom je omogućeno pravljenje više kružnih tura u tom dijelu planine Orjen." kaže za  Herceg Televiziju Igor Škero predsjednik PD Vučji zub iz Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: