Ozvaničen završetak asfaltiranja lokalnog puta u Lukavcu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ozvaničen završetak asfaltiranja lokalnog puta u Lukavcu

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:04.11.2019.

U Mjesnoj zajednici Lukavac danas je ozvaničen završetak radova na rekonstrukciji i rehabilitaciji lokalnog puta. Tim povodom u organizaciji Savjeta MZ u Mjesnom domu priređena je mala svečanost kojoj su pored mještana prisustvovali predstavnici opštinske i republičke vlasti. U muzičkom dijelu programa učestvovala je etno grupa „Sveti Dimitrije“.

Za rekonstrukciju puta u Lukavcu Vlada Republike Srpske je obezbijedila 140.000 KM, dok je Opština Nevesinje izdvojila 30.000 KM budžetskih sredstava. Radove je izvelo preduzeće „HP investing“.

Na dionici od Udbine do Crkve svetih apostola Petra i Pavla, obavljeno je potpuno presvlačenje oštećenih dijelova postojećeg puta sa novim slojem asfalta širine tri metra, dok je na dijelu puta od crkve do škole urađena parcijalna sanacija dijelova puta koji su najviše oštećeni.

Načelnik opštine Milenko Avdalović iskazao je opredijeljenost lokalne uprave da izgradnjom putne infrastrukture i obezbjeđenjem podsticaja za poljoprivrednike pomognu domaćinstva koja su orjentisana na selo. Poručio je mještanima da čuvaju i uređuju svoja imanja i grade dobre komšijske odnose, dodajući da će opština će u skladu sa budžetskim mogućnostima podržavati njihove inicijative.

Narodni poslanik Ilija Tamindžija rekao je da realizovani projekat asfaltiranja lokalnog puta pokazuje da vlast nije zaboravila Lukavac. Naglasio je da će sve ono što je dogovoreno sa mještanima i dalje biti u fokusu njegovog angažmana u institucijama Republike Srpske i preduzeću „Hidroelektrane na Trebišnjici“. Najavio je da će pokušati da obezbijedi sredstva za nastavak asfaltiranja puta prema Donjem Lukavcu.

Tamindžija kaže da je trenutno za opštinu Nevesinje najvažnije da prema planu bude završen projekat HE „Dabar“ dodajući da će nakon toga biti mnogo više prostora za ulaganja u seosku infrastrukturu.

Predsjednik Savjeta MZ Lukavac Vladimir Nikolić zahvalio se Vladi RS, Opštini Nevesinje i HET-u na izdvojenim sredstvima izražavajući nadu da će nova saobraćajnica dati više optimizma mještanima da rade i stvaraju u svom zavičaju.

Lokalni put Udbina – Lukavac asfaltiran je prije četiri decenije i od tada je samo na dionici kroz Ilića gaj obavljena temeljna sanacija. Asfaltiranje saobraćajnice od Zovog Dola do Udbine obavljeno je u okviru izgradnje prisupnih puteva za potrebe HE „Dabar“.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: