Nevesinje: UNDP sufinansira renoviranje zgrade opštinske uprave | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: UNDP sufinansira renoviranje zgrade opštinske uprave

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:28.10.2015.

U okviru projekta „Energetska efikasnost“ koji opština Nevesinje provodi u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP)  ovih dana počelo je renoviranje zgrade opštinske uprave.

Cilj je da se kroz izmjenu krova, postavljanje novih prozora i poboljšanje toplotne izolacije poveća ušteda energije koja se koristi za grijanje.

Ovaj dio radova koje izvodi preduzeće „MDM“ vrijedan je 127.000 KM, a čitav projekat odobren od UNDP-a  košta 176.000 KM. Planirano je da preostali dio sredstava bude iskorišten za nabavku kotla na pelet i eventualnu zamjenu ventila na sistemu centralnog grijanja. Razvojni program UN-a i Opština Nevesinje  projekat finansiraju sa po 50% ukupne vrijednosti. Proceduru javnih nabavki proveo je UNDP.


Načelnik opštine Momčilo Šiljegović kaže da je ideja za  projekat uštede energije u  zgradi opštinske administracije potekla od predstavnika UNDP-a prilikom ranijih posjeta Nevesinju. Šiljegović očekuje da saradnja bude nastavljena, a kako je naglasio, predložiće  da naredna investicija iz oblasti energetske efikasnosti bude uvođenje grijanja u Sportskoj dvorani.

Memorandum o razumijevanju Opština Nevesinje i UNDP potpisali su 2012. godine. Prvi projekat odnosio se na izradu Strategije razvoja opštine Nevesinje do 2023. godine. Posljednja dva zajednička projekta bila su  „Unapređenje infrastrukture u industrijskoj zoni Kilavci“ i „Formiranje mikro preduzeća u saradnji sa dijasporom“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: