Predstavljena knjiga 'Borba za Republiku' Milorada Dodika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Predstavljena knjiga 'Borba za Republiku' Milorada Dodika

Izvor: 059info | Foto: 059info | Datum:06.11.2019.

U galeriji Muzeja Hercegovine večeras je predstavljena knjiga „Borba za Republiku“, zbornik obraćanja narodu i javnosti srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u prošlogodišnjoj predizbornoj kampanji.

Pored preizbornih govora srpskog člana Predsjedništva BiH, opremljenih fotogalerijom,  knjiga sadrži i komentare poznatih savremenika o Dodiku – Emira Kusturice, Sergeja Lavrova, Vladimira Putina, Arija Livnea…

Priređivač izdanja Milan Ljepojević kaže da svaku stvar treba nazvati pravim imenom – a ono što je uradio Milorad Dodik, što radi danas i što će raditi sutra – zasigurno se može nasloviti borbom za Republiku Srpsku.

„Borbu za Republiku – njegovo djelo i angažman – građani su ocijenili na proteklim izborima dajući mu nesebičnu podršku i rekordan broj glasova. Ne treba da brinemo da li je pravi put ovaj koji je izabran, koji je trasirao i koji vodi Milorad Dodik“, kazao je Ljepojević.

Ova knjiga je, dodaje Ljepojević, prilika i da političke nauke – i srodne naučne dispipline koje proučavaju suštinu i zakonitosti političkih pojava –  daju svoj sud o Dodikovom radu i djelu.

„Po meni je najznačajnija poruka Milorada Dodika – da bi Republika Srpska bila država presudno će za to biti snaga našeg uvjerenja. Ako mi, građani Srpske, vjerujemo da će Republika Srpska biti država – ona će to sigurno i biti. Niko nam ništa neće dati ako sami ne uzmemo“, kazao je Ljepojević, dodajući da je – s prethodnom u vezi – takođe važna i poruka da je budućnost srpskog naroda u njegovom jedinstvu.

Recezent knjige Franc Sošnja ističe da je borba za Republiku Srpsku počela još od njenog nastanka, a traje i danas.

„Ova knjiga govori samo o jednom periodu te borbe – a to je vrijeme predizborne kampanje – a to je borba za istinu u tih mjesec dana kampanje u neposrednom kontaktu sa narodom. Knjiga nas takođe upućuje i kako treba da se borimo za Republiku Srpsku, a bez Republike Srpske ne bi bilo ni nas na ovim prostorima“, poručio je Sošnja.

Četvrta knjiga Milorada Dodika objavljena je u izdanju „Nezavisnih novina“ i ovo je njeno treće predstavljanje publici.

Premijerno je predstavljena u julu ove godine u Banjaluci, u septembru je promovisana i u Beogradu.

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: