Povelja grada dodijeljena Radoslavu Runjevcu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Povelja grada dodijeljena Radoslavu Runjevcu

Izvor: SRNA | Datum:07.11.2019.

Skupština grada Trebinja jednoglasno je odlučila da Povelja ovog grada bude dodijeljena Radoslavu Runjevcu, nekadašnjem predsjedniku Skupštine opštine /SO/ Trebinje, direktoru "Hidroelektrana na Trebišnjici" i predsjedniku Fudbalskog kluba "Leotar" za izuzetne zasluge za razvoj i promociju grada i unapređenje kvaliteta života njegovih građana.


Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak rekao je da je, dok je Runjevac obavljao dužnost predsjednika SO /1974-1978/, realizovano više privrednih i infrastrukturnih projekata presudnih za konačno oblikovanje Trebinja kao urbane i razvijene sredine.

"Tada su osnovane nove privredne organizacije RO `Popovo polje`, `Asfalter`, `Luč` je prerastao iz veće stolarske radionice u savremenu fabriku namještaja i građevinske stolarije, izgrađen je rezervoar za snabdijevanje Trebinja vodom u visinskim zonama, osnovano je Radio Trebinje, otvorena prva velika robna kuća `Borac`, izgrađena nova zgrada PTT-a u Policama, započeta urbanizacija i izgradnja Ivanice, a realizovani su i brojni drugi projekti", naveo je Banjak.

On je u obrazloženju nagrade istakao da je, za vrijeme dok je Runjevac rukovodio "Hidroelektranama na Trebišnjici", ovo preduzeće bezrezervno podržalo sve privredne i infrastrukturne projekte i postavilo standarde društveno-odgovornog poslovanja.

"Realizovan je i generacijski projekat izgradnjom fekalne i oborinske kanalizacije, tada su urađene i rekonstruisane sve trebinjske ulice, a zasađeno je i novo zelenilo", rekao je Banjak.

Banjak je naveo da je Runjevac imao važnu ulogu u stvaranju preduslova da Fudbalski klub "Leotar" postane jugoslovenski drugoligaš.

"Posebno je važno da se istakne da je Runjevac u percepciji građana Trebinja bio i ostao čovjek koji je veliki trud posvetio dobrobiti građana Trebinja", rekao je Banjak.

Trebinjski odbornici danas su usvojili i prijedlog Gradske boračke organizacije da zahvalnica grada bude posthumno dodijeljena pomoćniku komandira u Policijskoj stanici Trebinje Radenku Parežaninu koji je obavljao niz odgovornih funkcija za vrijeme i poslije odbrambeno-otadžbinskog rata.

Zahvalnice grada danas su dodijeljene i Petru Aleksiću i Gvidu Štekliji, zaslužnim pojedincima u oblasti humanitarnog rada, koje su predložili bivši direktor Bolnice Trebinje Borislav Grubač, direktor Doma penzionera u Trebinju Rajko Ćapin i direktor Centra za socijalni rad Trebinje Aleksandar Koprivica.

Odbornici su odlučili da zahvalnice budu dodijeljene i predsjedniku Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji i dugogodišnjem dobrovoljnom davaocu krvi Miholjki Janković i posthumno Jeleni Odavić koja je dugo godina bila predsjednik Kola srpskih sestara u Trebinju.

Skupština grada u nastavku sjednice raspravlja o tački dnevnog reda koja se tiče informacije o stanju zaposlenosti na području Trebinja.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: