Mladi kuvar iz Gacka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mladi kuvar iz Gacka

Izvor: Radio Gacko | Foto: Radio Gacko | Datum:07.11.2019.

Ove godine četiri Gačanina su upisala Ugostiteljsku školu u Trebinju, smjer kuvanje. Jedan od njih je Miloš Šupić koji ne krije da ima velike ambicije.
Već od osme godine zavolio je kuvanje pomažući majci i samim tim se veoma rano opredijelio za svoj životni poziv. Ako se ima u vidu da su dobri kuvari veoma plaćeni onda su ovi mladi ljudi zaista dobro izabrali.

Iako Miloš sve pravi kaže da najviše voli topla, odnosno kuvana jela, a posebno teleći gulaš. U školi ima i teorije i prakse, a počinje se sa sjeckanjem i guljenjem povrća. Sve je lakše uz drugare jer sa njim su i Matija Guzina, Luka Krstojević i Vladimir Škiljević iz Gacka.

Ističe da se za ovaj zanat isključivo odlučio zbog ljubavi, a ne zbog koristi. Pomagao je dosta u kući prije nego je otišao na školovanje, a pravljenje torti za rođendane šestorici braće odavno su njegov zadatak.

Ovaj prije svega zanimljiv i nasmijan dječak obećava da će jednog dana biti dobar kuvar, a mi ga svakako vidimo u nekom odličnom restoranu!

Inače i dalje ćemo pričati o zanatima i njihovoj perspektivi i to u emisijama utorkom od 13h. Ukoliko imate prijedloge kada su u pitanju sagovornici dragi čitaoci i slušaoci rado ćemo ih uzeti u razmatranje.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: