U selu Koritnik osveštano spomen-obilježje poginulim borcima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U selu Koritnik osveštano spomen-obilježje poginulim borcima

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:08.11.2019.

U višegradskom selu Koritnik osveštani su spomen-ploča i spomen-česma u znak sjećanja na pet boraca koji su poginuli u proteklom ratu sa područja sela Koritnik, Loznica i Greben.
 

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Višegrad Aleksandar Savić istakao je značaj sjećanja na one koji su dali život za odbranu Republike Srpske.

- Najbitnije je ne zaboraviti poginule borce, jer će nas tada zaboraviti istorija - dodao je on.

Majka poginulog borca Milena Grujić rekla je da je izgubila sina jedinca i istakla da joj mnogo znači to što će ova ploča čuvati od zaborava njeno dijete.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je postavljanje ovog spomen-obilježja organizovala opština u saradnji sa Boračkom organizacijom Višegrad.

Mještanin sela Aco Grujić zahvalio je Boračkoj organizaciji, opštini Višegrad i okupljenima koji se sjećaju najboljih boraca iz ovih sela koji su dali život za odbranu Republike Srpske.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: