Otvorena osma međunarodna naučna konferencija o društvenom i tehnološkom razvoju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otvorena osma međunarodna naučna konferencija o društvenom i tehnološkom razvoju

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:08.11.2019.

U Trebinju je danas otvorena osma međunarodna naučna konferencija o društvenom i tehnološkom razvoju "STED 2019", koja je okupila eminentne naučne radnike iz 12 zemalja regiona.

Na dvodnevnom skupu biće predstavljeno 78 naučnih radova iz oblasti energetske efikasnosti, ekologije i zaštite životne sredine, informacione tehnologije, prava, psihologije i tehnologije.

Rektor Univerziteta PIM iz Banjaluke prof. dr Dragan Đuranović kazao je da će se izlagači u naredna dva dana baviti društveno-tehnološkim razvojem i uticajem na makroekonomska kretanja u društvu,

„Naš region i cijela Evropa susreću se sa velikim migracionim kretanjima, siromaštvom i mnogim drugim izazovima, tako da ćemo se dotaći i tih pitanja. Zaključci ove konferencije pomoći će ne samo lokalnim vlastima u Trebinju, već će imati i regionalni značaj, posebno o pitanjima koja su sada aktuelna“, kazao je Đuranović.

Tatjana Ćitić, pomoćnik izvršnog direktora za tehnološki razvoj Radio televizije Srbije predstaviće naučni rad na temu „Savremeni RTV sistemi i plasman sadržaja“.

„RTS je odgovorio na sve potrebe savremene gledalačke publike, publike 21. veka. To je zapravo odgovor na potrebe ne samo gledalaca nego i slušalaca“ Suštinski digitalna tehnologija donosi više izazova, integracija, racionalizacije, tri ključne riječi koje mora primeniti svaki veli RTV sistem", istakla je Ćitić.

Organizator skupa je Univerzitet za poslovni inžinjering i menadžement u saradnji sa Tehničkim univerzitetom iz Rumunije i Fakultetom za menadžemnt Herceg Novi.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: