Akcija davanja krvi za Mitrovdan najveća ikad održana u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Akcija davanja krvi za Mitrovdan najveća ikad održana u Nevesinju

Izvor: RADIO NEVESINJE | Datum:09.11.2019.

U Službi za transfuziju krvi u Nevesinju juče je povodom Mitrovdana održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Ukupno je prijavljeno 90 davalaca, a prikupljene su 83 doze tečnosti, koja život znači. Podaci govore, da je ovo bila najuspješnija akcija davanja krvi, koja je do sada provedena u Nevesinju.

Organizatori ovog humanog čina, kojim se Nevesinje danas može pohvaliti, jesu Opštinska boračka organizacija i Udruženje doborvoljnih davalaca krvi Nevesinje. Nesebičnu podršku pružili su im Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi „Nasljeđe“ iz Nevesinja, udruženja dobrovoljnih davalaca krvi „Gacko“ i „Sveti Simeon Mirotočivi“ iz Gacka, Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ iz Višegrada, Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Ljubinje“, Crveni krst i Opštinska boračka organizacija iz Bileće, te Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi HET-a iz Trebinja.

Današnja akcija je i prva provedena u saradnji sa Savezom društava dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske. Tim povodom, danas je u nevesinjskoj Službi za transfuziju boravio predsjednik Saveza Miro Anđelić. Kaže da, iako je prvi put u Nevesinju, sa sobom nosi pozitivne utiske.

„Društvo DDK iz Nevesinja i transfuziološka služba su me oduševili. Posebno moram da pohvalim doktora Maksima Brenja i njegove saradnike, koji stižu na sve akcije po Istočnoj Hercegovini “, naglasio je Anđelić.

On je istakao da je DDDK iz Nevesinja početkom mjeseca novembra primljeno u Savez društava dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske, te izrazio nadu da će se sljedećeg Mitrovdana ovoj humanoj akciji priključiti sve članice Saveza.

Savez društava dobrovoljnih davalaca krvi RS pripremio je prigodne poklone i zahvalnice za sve učesnike današnje akcije, a Društvu dobrovljnih davalaca krvi iz Nevesinja uručio novčanu pomoć od 500 KM.

Udruženje „Stara Hercegovina“ iz Višegrada po prvi put je gostovalo u Nevesinju. Predsjednik ovog Udruženja Pero Krstić izrazio je zadovoljstvo što su uprilici da podrže mitrovdansku akciju darivanja krvi.

Kao što je devedesetih godina bivalo u ratu, tako i danas u mirnodopskim uslovim, Hercegovci su pokazali međusobnu solidarnost. Iz Nevesinja je još jednom poslata poruka da na ovim područjima žive ljudi plemenitog i velikog srca.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: