Uspješno završeno jesenje uređenje grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uspješno završeno jesenje uređenje grada

Izvor: Herceg tv | Datum:10.11.2019.

Iz preduzeća Komunalno a.d. saopšteno je da je prethodno najavljena jesenja akcija čišćenja grada uspješno završena. Akcija je sprovedena u periodu od 14. oktobra do 02. novembra i obuhvatila je niz aktivnosti uključujući čišćenje i košenje zelenih površina, sadnju sezonskog cvijeća i trajnica na planiranim lokacijama, te orezivanje krošnji drveća u pojedinim ulicama. U saopštenju se ističe da su, pored radnika Komunalnog preduzeća, u akciji učestvovali i pripadnici trebinjske vatrogasne jedinice i sportsko-ribolovnog društva.

Izvršeno je sveobuhvatno uređenje sljedećih površina (košenje, grabljanje, duvanje, utovar i odvoz na deponiju) :

- Ulica Stepe Stepanovića – 4493 m2

 - Stari Bregovi - 1980 m2

 - Novi Bregovi - 2252 m2

- Južna obilaznica - 2245 m2

- Zelena površina uz put prema heliodromu - 3000 m2

- Prostor pored puta prema Aleksinoj međi - 1000 m2

- Od kružnog toka do naselja Gučina - 1500 m2

- Naselje Tini - 10264 m2

- Naselje Gorica - 16000 m2

- Bilećki put - 1000 m2

- Centar - 2576 m2

- Naselja Hrupjela, Banjevci, Zasad - Mostaći, Pridvorci, Gradina, površina uz put do manastira Tvrdoš, kao i kompletno uređenje gradskog groblja.

Iz Komunalnog ističu da su uklonjene 23 divlje deponije, a akcijom čišćenja uklonjeno je 19.440 kg komunalnog otpada.

Pored aktivnosti na čišćenju i uređenju navedenih lokaliteta, završena je i sadnja sezonskog cvijeća. Posađeno je 15.500 sadnica Viole (maćuhica). Takođe su posađene i trajnice na pojedina ostrva u gradu i to: 6 sadnica pitospore i 20 sadnica Feri ruže. Gradski park je bogatiji za 11 sadnica Ilexa (božikovina), kao i 26 sadnica pitospore u velikoj arli. Treba dodati i to da je prostor oko nove Spomen sobe uređen sadnjom 35 komada sadnica lovor višnje.

Iz Komunalnog a.d. Trebinje apeluju na sve građane Trebinja da vode računa o čistoći grada i da pravilno odlažu otpad, kako bi Trebinje bilo čistije i ljepše.





Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: