Pravobranilac RS posjetio Bileću i najavio rješavnje imovinsko pravnih odnosa | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pravobranilac RS posjetio Bileću i najavio rješavnje imovinsko pravnih odnosa

Izvor: Opština Bileća | Foto: Opština Bileća | Datum:19.11.2019.

Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica posjetio je danas  Bileću, gdje je sa predstavnicima lokalne zajednice održao sastanak povodom rješavanja imovinsko pravnih odnosa u svrhu realizacije investicionih projekata. 
 

Veliki dio teritorije i više objekata na području opštine Bileća novim zakonom  pripali su državi, tako da će opština pravnim putem pokušati da vrati vlasništvo kako bi planirali investicije na više atraktivnih lokacija. 

Radnim sastankom zadovoljan je Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica, koji naglašava da će zajednički rad Vlade Republike Srpske i lokalne zajednice donijeti nove projekte i investicije u Bileću.

„Imali smo intenzivne razgovore i dogovorili naredne korake sa rukovodstvom opštine Bileća i predstavnikom  Direkcije za obnovu i izgradnju. Nadam se da će u narednom periodu biti preduzete određene radnje koje će donijeti ozbiljne investicije prvenstveno oko Bilećkog jezera, ali i u samoj opštini“, istakao je Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica.

Opština Bileća ima planirane investicione projekte na obali Bilećkog jezera, ali zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa, vlasništva države i nekih drugih institucija  projekti nisu realizovani.

„ U regulacionim planovima postoje planovi za izgradnju i ulaganje na području naše opštine. Prije svega se radi o priobalju Bilećkog jezera kao što je naselje Orah, zatim ribarsko naselje koje planiramo da pravimo, prostor Čepelice i Vidikovca , ali i u samom gradu postoje objekti za koje postoje ozbiljni investicioni planovi. Mi smo danas dogovorili principe i načine na koje ćemo da vratimo teritoriju  i objekte kako bi opština mogla da planira i raspolaže sa njima“, istakao je Mihajlo Vujović menadžer opštine Bileća.

Sastanku su prisustvovali Narodni poslanik u skupštini Republike Srspke Radovan Vuković, direktor Republičke agencije za obnovu i izgradnju Slavko Vukajlović, direktor Centra za gazdovanje kršom Branko Tasovac, Šef područne jedinice RUGIP Bileća Ljiljana Aleksić i načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje i stambeno komunalne poslove u Opštini Bileća



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: