Kome (ni) je dozvoljen rad za praznike, a kolike su novčane kazne | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kome (ni) je dozvoljen rad za praznike, a kolike su novčane kazne

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:19.11.2019.

Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, 21. novembar, republički je praznik i neradni dan u Republici Srpskoj.

Odlukom Skupštine grada Trebinja na državne praznike koji se praznuju jedan dan zabranjen je rad za većinu trgovačkih i uslužnih radnji.

„Međutim, trgovinski objekti kao što su dragstori i oni koji posluju u okviru autobuske stanice ili benzinskih pumpi, zatim benzinske pumpe, kao i pekare i njihovi prodajni objekti - mogu da rade na dan državnog praznika“, kaže za Radio Trebinje načelnik Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije Grada Trebinja Đorđe Miljanović.

Takođe, na dan državnog praznika biće određene i dežurna apoteka, veterinarska ambulanta i ljekarska i stomatološka oridinacija, sa održavanjem pripravnosti izvan radnog vremena, a dozvoljen je rad i prodavnica pogrebne opreme.

Ugostiteljski objekti, dodaje on, takođe nisu obuhvaćeni zabranom rada na državni praznik.

Miljanović podsjeća da su od ljetos kazne skoro duplo veće za one koji budu prekršili ove odluke.

„Za privredne subjekte registrovane kao DOO novčane kazne za nepoštovanje odluke o radnom vremenu u danima državnih praznika kreću se od 1.500 do 2.000 KM za pravno lice, dok je za odgovorno lice predviđena kazna od 300 do 700 KM. Kazne za fizička lica koja obavljaju djelatnost kao samostalni preduzetnici kreću se od 300 do 500 KM“, ističe Miljanović.  



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: