Dejan Trana ponovo izabran za predsjednika skupštine društva GKUD 'Alat – Svislajon' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dejan Trana ponovo izabran za predsjednika skupštine društva GKUD 'Alat – Svislajon'

Izvor: HERCEGOVINA PRES | Datum:25.11.2019.

Dejan Tarana večeras je ponovo izabran za predsjednika skupštine društva Gradskog kulturno-umjetničkog društva „Alat – Svislajon“ .

Nova skupština brojiće, do sada najviše – 46 članova, sa savjetima roditelja, veterana, folkloraša, te pojedincima iz javnog života grada.

Tarana je zahvalio članovima skupštine što su mu, po treći put, ukazali povjerenje da zajedno sa njima radi na jačanju i afirmaciji kulturno-umjetničkog društva“.

„U ovom društvu sam odrastao, počeo da igram još kao klinac, a sad kao zreo čovjek – imam moralnu obavezu da društvu pomognem na neki drugi način“, istakao je Tarana.

Predsjednik „Alata“ Nedeljko Lambeta napomenuo je da je iza društva još jedna uspješna i sadržajna godina.

„U ovoj godini smo imali 47 nastupa, a izdvojio bih posjetu Engleskoj – nastupe u Londonu i Birmingenu. Sigurno da je to bila kruna ove generacije – jer je to jedini dio Evrope gdje ‘Alat’ nije bio u proteklih deceniju i po. A svugdje gdje odemo – promovišemo naš grad, Hercegovinu i Republiku Srpsku“, kazao je Lambeta.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da podrška Grada Trebinja ni ubuduće neće izostati.

„Što se tiče budžeta grada, ako nam mogućnosti dozvole, nastojaćemo da izdvojimo još više sredstava. Ovo društvo ne predstavlja nikog pojedinačno – ono predstavlja grad Trebinje, Hercegovinu i Republiku Srpsku. I gdje god da su nastupali, reakcije su uvijek bile pozitivne. Kao i do sada, srdačno ćemo ih preporučiti gdje god budemo imali priliku i sigurni smo da će nam osvjetlati obraz“, istakao je gradonačelnik Ćurić.

Ispred savjeta veterana Skupštine GKUD-a Miro Brnjoš zahvalio je društvu što ne zaboravlja svoje začetnike i nekadašnje članove.

Šta da ih savjetujemo kad rade dobro – kazao je Brnjoš, dodajući da ni veterani lako ne zaboljavljuju godine provedene u „Alatu“, zbog čega im je i zadovoljstvo i čast što danas, kao članovi skupštine, mogu savjetima pomoći društvu.

U nedjelju, 1. decembra, u Kulturnom centru Gradski KUD „Alat-Svilajon“ održaće godišnji koncert.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: