Višegrad: Vozači provjerili spremnost automobila za zimske uslove | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višegrad: Vozači provjerili spremnost automobila za zimske uslove

Izvor: SRNA | Datum:27.11.2019.

Više od 30 Višegrađana danas je prekontrolisalo spremnost svojih vozila za zimske uslove, u akciji koju je u toj lokalnoj zajednici organizovao Auto-moto savez Republike Srpske sa partnerima.


Akciju, koja je realizovana na Trgu palih boraca, Savez je organizovao u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza Srpske, Auto-moto društvom "Višegrad" i "Optima grupom".

Predrag Likokur iz Auto-moto Saveza Republike Srpske rekao je da je riječ o tradicionalnoj aktivnosti čiji je cilj bezbjedna vožnja u zimskim uslovima.

"Želimo da vozačima ukažemo šta je potrebno da bi svoje vozilo pripremili za zimske uslove. Pregledamo svjetlosno-signalne uređaje, kočionu tečnost, rashladnu tečnost, dubinu gazećeg sloja pneumatika, punjenje akumulatora, plinsku instalaciju, te vozačima ukazujemo na nedostatke - ukoliko ih ima", naveo je Likokur.

Milica Gutović iz Auto-moto društva "Višegrad" rekla je da je u ovoj akciji zabilježen veliki odziv vozača.

"Smatram da je za vozače veoma bitno da uvide koje greške treba da isprave za bezbjednu vožnju u zimskim uslovima", istakla je Gutovićeva.

Cilj republičke preventivne kampanje besplatne kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila je povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda zbog nepravilne pripreme vozila i načina vožnje u zimskim uslovima.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: